Shelly Door/Window2 WiFi nyitásérzékelő szenzor

Ksmart-sys

A Shelly Door Window2 verziója a Shelly 2020. nyarán megjelent új kiegészítője, egy ajtó- és ablaknyitást érzékelő vezetéknélküli szenzor, mely beépített hőmérővel és fényérzékelővel is rendelkezik.
Ajtónyitásához és -záráshoz is lehet riasztást beállítani, így lesz hasznos segítségünk, hogy a nyílászáró véletlenül se maradjon nyitva. Használhatjuk arra is, hogy egy ajtó nyitására lámpát kapcsoljunk fel vagy le a relé segítségével. A szenzor az ajtó/ablak nyitásáról és bezárásáról értesítést küld a telefonunkra

Picture

A Shelly Door Window2 verziója a Shelly 2020. nyarán megjelent új kiegészítője, egy ajtó- és ablaknyitást érzékelő vezetéknélküli szenzor, mely beépített hőmérővel és fényérzékelővel is rendelkezik.
Ajtónyitásához és -záráshoz is lehet riasztást beállítani, így lesz hasznos segítségünk, hogy a nyílászáró véletlenül se maradjon nyitva. Használhatjuk arra is, hogy egy ajtó nyitására lámpát kapcsoljunk fel vagy le a relé segítségével. A szenzor az ajtó/ablak nyitásáról és bezárásáról értesítést küld a telefonunkra.

 
Beépített hőmérőjével és lux mérőjével, a környezettel kapcsolatos adatokat is képes mutatni. Kis méretének és pehelysúlyának köszönhetően a vezetéknélküli szenzor egyszerűen rögzíthető ajtókra és ablakokra is.
Más Shelly eszközökhöz hasonlóan ez is közvetlenül a WiFi routerre kapcsolódik, használatához nincs szükség gateway-re vagy hubra. A szenzor két db CR123A elemmel működik, amit a termék nem tartalmaz!
Android és iOS okostelefonokra elérhető Shelly Cloud app-pal kompatibilis, valamint Amazon Alexa és Google Assistant rendszerekkel is kompatibilis.
Picture
 
Mindezek után nézzük az eszköz telepítésének lépéseit. Azt tanácsolom, hogy mindenképp állítsuk be a kapcsolatot a Shelly Clouddal mielőtt felhelyezésre kerülne az eszköz a ragasztócsíkok segítségével az ajtóra vagy ablakra. Érdemes megbizonyosodni, hogy a wifi jelerőssége még megfelelő lesz-e a készülék számára, nehogy később szembesüljünk a hibával!
A Shelly Door/Window2  telepítéséhez válasszuk ki a megfelelő "Rooms"-ot ahová szeretnénk rakni az eszközt, ha ez megvan érintsük meg az "Add device"-t. 
Picture
 
Picture
 
Innen továbbjutunk egy új oldalra, ahol ki kell választani a saját wifi hálózatunkat és a "Password" részhez be kell írni az ehhez tartozó jelszót.
Picture
 
Picture
 
​Ha ez kész, tapasztalhatjuk, hogy a telefonunk lekapcsolódik és felkapcsolódik a wifihálózatokra, eközben megkeresi az eszközt, amit láthatunk a Shelly Cloudban. Ezután rákattintunk a "Click to select" gombra és végül az "Include devices"-ra.
Innen átjutunk a "Discovered devices" felirathoz, ahol rákattintunk a házikó motívumra. Ha ez megvan újból rákattintunk a "Click to add" felíratra.
Picture
 
Picture
 
Végezetül megadjuk az eszköz nevét (pl.: Shelly Door/Window2), kiválasztjuk újból, melyik helyiségben szeretnénk használni, és hogy milyen  ikonnal jelenjen meg.
Picture
 
Picture
 
Ezzel a  telepítést be is fejeztük, láthatjuk a Shelly Door/Window2 a megadott helyre mentve. Működés közben tapasztaljuk, hogy az ikon ajtók állapota jelzi az aktuális helyzetüket.
Érdemes az eszközt naprakésszé tenni az "Update Firmware"-re kattintva. 
Picture
 
Picture
 
A terméket megvásárolhatod itt:
Gyors kiszállítás
(délig történő megrendelés esetén) másnapi kiszállítás
Technikai tanácsadás
Hívjon a +36 53 571 114 telefonszámon!
Kétszeres ellenőrzés
a hibátlan csomagért

2730 Albertirsa, Madách u. 2.

+36-53-571-114

info@w-bolt.hu

Cookie beállítások
A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk
Kosár tartalma
Tovább a kosárhoz