Shelly H&T

Ksmart-sys

A Shelly termékcsalád rendelkezik egy kombinált hőmérséklet és páratartalom érzékelő szenzorral, mely WiFi-vel van felszerelve, így az otthoni vagy éppen irodai hőmérséklet és páratartalom-szint követéséhez nyújt nagyszerű segítséget a vezeték nélküli Shelly H&T.

 
Picture
 


Az eszköz 35 milliméteres méretével és tetszetős külsőjével mindenhol könnyedén elhelyezhető. Kétféle színben (fekete és fehér) színben is elérhető.

Alacsony fogyasztásának köszönhetően az elemmel működő eszköz több mint 1 évig, a gyári leírás szerint akár 16 hónapig üzemképes marad. A szenzor appjában követhetjük az elem aktuális állapotát.

Készült egy USB-s táp is, aminek segítségével 230V-ról folyamatos töltést is lehetővé tehetünk, így akinél a kábelezés megoldható, ez stabilabb és tartósabb megoldást jelent a modul tápellátására.

A Shelly H&T szenzor WiFi szempontból alapvetően offline működik az elem élettartamának maximalizálása végett. Csak akkor jelentkezik fel a WiFi-re és menti el a Shelly Cloud-ba a hőmérsékleti és páratartalom adatot, ha abban a (felhasználó által megadott) mértékű változást észlel. A változás-határérték mértéke megadható az app-ban, mind a hőmérsékleti, mind pedig a páratartalom értékre külön-külön, így a számunkra fontos adat esetén megadhatunk kisebb határértéket, egy kevésbé fontos adat esetén pedig nagyobb határértéket.


 
 
A mostani Shelly app verzióban fix időközönként menti a szenzor az adatokat. Amennyiben a H&T elemről működik, akkor 12 óránként kerül sor fixen mindenképpen adatmentésre, ha pedig a szenzor alsó, elemes alsó része lecserélésre kerül az USB-s tápegységgel álladó töltést lehetővé tevő modulra, akkor pedig fixen 10 percenként kerülnek mentésre az adatok.

Több ilyen eszköz elhelyezésével akár a lakás vagy ház összes szobájában és helyiségében is költséghatékonyan és könnyedén követhetjük a hőmérséklet és a páratartalom alakulását, -40 és +60 °C között, illetve 0 és 100% közötti páratartalom méréssel, azaz akár fűtetlen melléképületekben is működőképes a szenzor.

Az értékeket követve egyszerűen állíthatunk az adott szoba fűtésén a radiátor-szeleppel, vagy a padlófűtés osztó-gyűjtőjén, később pedig akár a Shelly más eszközeivel kiegészítve direkt vezérlést is összeállíthatunk.

A készülék telepítése egyszerű, a már jól ismert applikáció segítségével a Shelly H&T eszközt közvetlenül a saját Wi-Fi hálózatunkhoz csatlakoztatjuk (WiFi 802.11 b/g/n szabvány szerint) és elhelyezzük az általunk tervezett helyre.

1.  Töltsd le és telepítsd a Shelly applikációt, regisztrálj és lépj be a Shelly fiókodba. Hozd létre az App-ban azt a helyiséget, ahova a hőmérőt teszed.
Picture
 
Picture
 
2. A készülék bekapcsolásához tekerd szét az alsó és felső részt az óramutató járásával ellentétesen, és távolítsd el az elem érintkezését akadályozó kis átlátszó műanyag lapot.

3. A készülék belsejében található gombot nyomd meg egyszer, ekkor a LED lassan villogni kezd. A készülék “AP üzemmódba” kerül, készen áll a csatlakozásra. Ha nem villogna, tartsd lenyomva a gombot legalább 10 másodpercig, majd engedd el.
Picture
 
4. A Shelly applikáció segítségével add hozzá az eszközt az app-ban a felhasználói fiókodhoz az „Add device” gomb megnyomásával. Add meg a Wi-Fi hálózatod azonosítóját és jelszavát.
Picture
 
Picture
 
Android operációs rendszer esetében az app automatikusan megkeresi és listázza az elérhető eszközöket, iOS operációs rendszer esetén a Wi-Fi hálózatok között keresd meg és csatlakozz a Shelly eszköz Wi-Fi hálózatához (például ShellyHT-34DA25).
 
5. Körülbelül 30 másodperc után az alkalmazás listázza a hálózaton elérhető új eszközöket a „Discovered devices” menüben, itt válaszd ki a csatlakoztatni kívánt szenzort és nyomd meg a “CLICK TO ADD” gombot. 
Picture
 
Picture
 
Nevezd el a szenzort, és add hozzá a korábban létrehozott helyiséghez. Igény esetén lecserélheted az ikont is a könnyebb felismerhetőség végett.
 
6. Engedélyezd a távoli elérhetőséget a felhős szolgáltatás használatához. Ez ahhoz szükséges, hogy ne csak az otthoni hálózatodon érd el az adatokat, hanem az interneten át távolról is. Ha biztonsági aggályaid vannak, akkor ezt a lépést átugorhatod. Az adatokat az app-ban ekkor csak az otthoni hálózatodra csatlakoztatott telefonról éred majd el.
Picture
 
A szenzor beállítási lehetőségei:
 A szenzor beállításai között megadható a mértékegység Celsius-ban vagy Fahrenheit-ben is.

Azt is beállíthatjuk, hogy milyen gyakran kapcsolódjon a szenzor a Shelly Cloud-hoz és frissítse az értékeket (kisebb időköz megadásával az eszközben lévő elem élettartama is rövidebb lesz). A két leolvasás között a szenzor alvó (és offline) üzemmódban lesz, és csak a megadott időköznként (pl. 2 óránként egyszer) ébred fel, kapcsolódik a WiFi-re, és menti el az adatokat.

Egy kivételt is megadhatunk ehhez, még pedig a Temperature Threshold menüpontban, ahol megadhatjuk, hogy akkor is csatlakozzon fel a WiFi-re és mentse az értékeket, ha az itt megadott mértékű hőmérséklet-változást érzékeli a szenzor. Ugyanezt az értéket a páratartalom-szenzornak is megadhatjuk a “Humidity Threshold” menüpontban.
Picture
 
​A mért adatokat a termékhez járó ingyenes Shelly Cloud 1 évig tárolja és a szintén ingyenes Shelly okostelefon app-ban az adatok megtekinthetőek. Az adatok puszta tárolása mellett értesítések és vezérlések is beállíthatóak, alacsony vagy magas hőmérséklet és páratartalom esetére egyaránt. 
Picture
 
Picture
 
A terméket megvásárolhatod a linkre kattintva: 
Gyors kiszállítás
(délig történő megrendelés esetén) másnapi kiszállítás
Technikai tanácsadás
Hívjon a +36 53 571 114 telefonszámon!
Kétszeres ellenőrzés
a hibátlan csomagért

2730 Albertirsa, Madách u. 2.

+36-53-571-114

info@w-bolt.hu

Cookie beállítások
A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk
Kosár tartalma
Tovább a kosárhoz